Bezoek Haagse Hogeschool aan Rijnland Instituut

Door 4 november 2016Nieuws

Dinsdag 1 november kwamen een twintigtal studenten van de Haagse hogeschool met hun docenten op bezoek bij het Rijnland Instituut. Als onderdeel van het project Zukunft Deutschland van de opleiding European Studies kregen de studenten uitleg over de interculturele sensitiviteit in de relaties tussen het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven. Aan de hand van een aantal best practices die de opleidingen Informatica, Werktuigbouwkunde en Life Sciences van Stenden inmiddels hebben ontwikkeld met Duitse partners, kwam een dialoog op gang waarbij de omgangsvormen, taalgebruik en gebruiken en gewoonten binnen de diverse vakgebieden aan bod kwamen. We kijken terug op een zeer geslaagd bezoek die zeker voor herhaling vatbaar is!