Eerste Neighbour’s Day: ‘Ganz toll hier in Emmen’

Door 26 mei 2017Nieuws

Emmen – Niet extreem druk, wel gezellig. Zo kan de eerste burendag op het Emmer Raadshuisplein het beste worden samengevat.

Tussen 12 en 17 uur vanmiddag kon de bezoeker meedoen aan tal van Nederlandse/Duitse activiteiten zoals spijkerbroek hangen, kaas dragen of met zeepkisten racen. Gewoon lekker met een biertje of glas fris naar muziek luisteren of je licht opsteken bij de VVV uit het Duitse Emsland, kon natuurlijk ook. Zwart van de mensen zag het niet op Emmens nieuwste plein. Maar dat maakte het enthousiasme bij de organisatie niet minder. ‘Het liep lekker door. Mensen eten en drinken iets, kijken wat rond en lopen een rondje over het festival. We hadden vooraf gehoopt op ruim 1000 bezoekers en die hebben we zeker gehaald, ‘aldus een glunderende projectleider Debbie Feringa.

Het gebeuren was georganiseerd door studenten van de Stenden Hogeschool, Drenthe College en Alfa College, in opdracht van Rijnland Instituut, het Nederlands/Duitse kenniscentrum van de drie onderwijsinstellingen.

Kennis maken

Het evenement was bedoeld om Nederlanders en Duitsers uit het grensgebied met elkaar kennis te laten maken. Veel Duits was echter niet te horen op deze eerste burendag. Demeeste oosterburen zijn op vakantie dit Hemelvaart weekend volgens Tom Wolf uit Nordhorn. Hij was in Emmen om zijn artiesten Milo  & Sebastian en Lena te begeleiden. ‘Ze missen een gezellige middag, want het is ganz toll hier in Emmen’, constateert deze tevreden Duitse bezoeker. Ook de familie De Vries uit Borger vermaakt zich prima. Ze hebben een van de weinige schaduwplekjes gevonden en zijn druk met mensen kijken. ‘Heerlijk die kinderen in het water en al die activiteiten om ons heen.’ Nee, spijkerbroek hangen, daar wagen wij ons niet aan. Wij houden het bij kijken. Dat bevalt ons best.’