Vroege Buurtaal: taal verbindt

Door 23 februari 2018Nieuws

Wat brengt buurtaal (Duits en Nederlands) op dit moment voor jonge kinderen in Nederland en Duitsland? Dat laten wij zien met de korte film  waarbij twee jeugdelftallen uit de Eems Dollard Regio (het noorden van Nederland én Duitsland) het tegen elkaar opnemen in een vriendschappelijke wedstrijd (v.v. Raptim Coevorden en VfL Germania Leer). Maar of de wedstrijd zo vriendschappelijk blijft valt te bezien…

Deze film, gemaakt door Arbeidsmarkt Noord, wil benadrukken dat het leren van elkaars buurtaal in de grensregio eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn aangezien ‘taal verbindt’. Het Europese project “Vroege Buurtaal!” wil basisscholen aan beide zijden van de grens met elkaar in contact brengen zodat zij de samenwerking kunnen aangaan om buurtaal als lesonderdeel in de klas te krijgen. Het Rijnland Instituut ondersteunt dit project van harte.