Job-bus naar Coppenrath Feingebäck, Geeste (DLD)

Door 28 juni 2018Nieuws

Op donderdag 28 juni is de Job-bus van PraktiTrans op bedrijfsbezoek geweest bij familiebakkerij Coppenrath Feingebäck in het Duitse Geeste.

Daar werden de eerstejaars studenten van de mbo-opleiding  ‘Brood en Banket’ van Alfa-college Hoogeveen gastvrij ontvangen door enkele medewerkers in de oude bakkerij, die nu dienst doet als workshopruimte en banketshop. De eigenlijke fabriek staat 500 meter verderop. Wegens hygiënische redenen zijn rondleidingen daar niet meer mogelijk.

Na koffie en fris met huisgebakken ‘Keksen’ werd in een presentatieruimte de geschiedenis van het bedrijf verteld dat in 1825 is opgericht en tot op heden nog steeds door de familie Coppenrath wordt gerund. Vervolgens konden de leerlingen zelf aan de slag in de workshopruimte. Daar werden met behulp van authentieke apparaten (beslagmixer, koekjesperser, en grote bakovens) mooie en overheerlijke koekjes geproduceerd.

Begeleidende docenten van ‘Brood en Banket’ vonden het een zeer geslaagde excursie en zouden graag volgend jaar weer meegaan met een nieuwe groep studenten.