Student Stijn Wolting doet onderzoek voor Saxcraft

Door 27 september 2018Geen categorie, Nieuws

Mijn naam is Stijn Wolting, ik ben 22 jaar en woonachtig in Emmen. Op dit moment ben ik vierdejaars student HBO Commerciële Economie op het NHL Stenden te Emmen. Ik ben vanaf het HAVO, wat ik op het Hondsrugcollege heb gevolgd, direct doorgestroomd naar het HBO. Afgelopen halfjaar heb ik de major International Marketing gevolgd. Hier heb ik veel geleerd over zakendoen met het buitenland, door bijvoorbeeld het maken van een exportplan naar de Duitse markt.

Een aantal maanden geleden ben ik, in opdracht van het Rijnland Instituut, voor mijn scriptie aan een marketingplan voor de Duitse markt gestart voor het bedrijf Saxcraft. Dit bedrijf wil graag weten hoe ze meer voet aan de grond kunnen krijgen op de Duitse markt. Saxcraft is een saxofoon bedrijf dat ook unieke rietbinders produceert, in Duitsland willen ze zich volledig gaan focussen op de rietbinders. Een rietbinder houdt het riet van een saxofoon op zijn plaats en zorgt voor de klank. Voor het marketingplan zullen de interne analyse, externe analyse en de SWOT-analyse gemaakt worden en hieruit zal een passende marketingstrategie voor het bedrijf vloeien. Dit is het laatste onderdeel van mijn studie, dus dit zal mijn laatste onderzoek voor NHL Stenden zijn.