Stephanie groothuis

Perfecte afstudeerplek dankzij Rijnland Instituut

Rijnland Instituut faciliteert in kennisdeling. Het faciliteren van stages en afstudeerplekken is hier onderdeel van. In dit artikel lees je de persoonlijke ervaring van Stephanie Groothuis. Stephanie is studente bij Stenden en zocht de perfecte afstudeerplek.

Persoonlijke ervaring van Stephanie

“Ik was druk zoekende naar een afstudeerplek, alleen het wilde niet zo goed lukken. Ik was op zoek naar die ene perfecte plek, waar ik gelijk enthousiast over zou zijn. Ik begon me al aardig af te vragen of dit niet een te idealistische gedachte was… De gedachte ‘ik moet naar nemen wat ik krijgen kan’ ging al door mijn hoofd heen, toen ik ineens een mail voorbij zag komen.

‘Het Rijnland instituut heeft een studentenopdracht binnen gekregen vanuit Stichting Orvelte Poort’. Ik las verder en mijn enthousiasme was gelijk gewekt.  Ik kende Orvelte vanuit een eerder bijbaantje en vanaf dag 1 was ik al geboeid door het museumdorp. Vol enthousiasme mailde ik dat ik interesse had en een afspraak was snel gemaakt.

Tijdens het gesprek bleek de klik er al snel te zijn, de vrijwilligers die er werken zijn enorm enthousiast en dat gaf mij het gevoel dat ze mij echt nodig hadden.

De samenwerking met Rijnland Instituut is soepel verlopen

Inmiddels ben ik alweer vier weken bezig en ik ga er elke keer weer met veel zin heen. Ik word betrokken bij alles wat met marketing en communicatie te maken heeft en ik ga binnenkort zelfs naar een congres en een bijeenkomst van Marketing Drenthe. Het onderzoek dat ik doe bevat een strategisch marketingplan. Orvelte Poort wil hun bezoekersaantal verdubbelen in een tijdsbestek van vijf jaar, het is geweldig dat ik dat mag gaan realiseren.

Wat betreft het Rijnland Instituut is de samenwerking erg soepel verlopen, het is fijn om door middel van een soort tussenpersoon een afstudeerstage te krijgen.

Ik weet dan ook zeker dat ik hier een hele leerzame, fijne afstudeerstage aan over heb gehouden.”

Stephanie Groothuis