Groepsfoto symposium

Jaarlijks Symposium Rijnland Instituut groot succes

Aan de Hochschule Osnabrück-Campus Lingen heeft op donderdag 1 november een geslaagd grensoverschrijdend Symposium – tussen Nederland en Duitsland – van het Rijnland Instituut plaatsgevonden. Het Symposium trok ruim 100 deelnemers. Het thema van het congres was dit jaar Digitalisering in de gezondheidszorg, productie & techniek en ondernemerschap.

Experts uit diverse vakgebieden waarin digitalisering een rol speelt, kwamen in Lingen samen voor kennisdeling. De dagvoorzitter was Peter Meiwald, voorzitter van de Europese Federalisten Oldenburg en voormalig afgevaardigde van de Duitse Bundestag. Zowel Nederlandse als Duitse experts hebben presentaties gegeven over actuele ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de verschillende vakgebieden. In de vorm van workshops was ruimte voor discussie en vragen rondom deze onderwerpen, waarbij de belangrijkste grensoverschrijdende overeenkomsten en verschillen plenair zijn gedeeld.

Het Rijnland Instituut richt zich op samenwerking binnen het onderwijs, het bevorderen van Europese samenwerking en het versterken van de Euregionale kenniseconomie. Voor optimale interculturele kennisuitwisseling tussen onderwijs, gemeenten en de politiek, vond het jaarlijks terugkerende congres van het Rijnland Instituut dit jaar voor het eerst in Duitsland plaats. Volgend jaar vindt het grensoverschrijdende Symposium in Groningen plaats.

Fotografie & video: Tortuga Media.

Groepsfoto symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium

Rijnland Instituut Symposium